Aktiviteter

Våra stora, ljusa och handikappanpassade lokaler på Mjölkudden i Luleå i kombination med det natursköna läget gör att vi varje dag kan erbjuda roliga, meningsfulla och spännande aktiviteter. Exempelvis:

  • Utflykter och promenader i naturen intill Luleå älv.

  • Egna tider i varmvattenbassäng och rehablokal samt möjligheter till sjukgymnastik. (klicka här för bilder)

  • Anpassade datorer med touchknappar, joystick och anpassade program. (klicka här för bilder)

  • Möjligheter till matlagning och bakning i stort eget kök med matsal.  (klicka här för bilder)

  • Flera allrum för fysiska aktiviteter som biljard- och pingis, dart, snickeri och musik/instrument. Här finns målarrum för den som vill skapa, tv-spelsrum och en lokal för filmvisning. I Sinnenas rum (vitt rum) finner du lugn och ro för avslappning.  (klicka här för bilder)

  • Blizz, tidshjälpmedel, pictogrambilder m.m.  

LF-basket

DFA har ett samarbete med LF-basket som innebär att vi på samtliga hemmamatcher (grund- och slutspel) har 6 st rullstolsplatser med medföljande assistenter. Detta erbjuder vi våra kunder utan kostnad.

Kontakta Ann-Cathrine på tfn. 0920-203581

 

Luleå Hockey

LHFVi har även en liknande överenskommelse med Luleå Hockey och kan erbjuda våra kunder att gå kostnadsfritt följa med oss på hockey. I samtliga hemmamatcher förfogar vi över 10 st rullstolsplatser, 10 st platser för medföljande assistent samt ytterligare 3 st platser i vår soffa, totalt 23 platser.

Vi visar även Luleås bortamatcher mot Skellefteå på vår storbilds-TV i DFA-center. Alltid lika spännande och uppskattat.

Kontakta Stefan på tfn. 0920-203583

Välkommen till oss på Din Förlängda Arm. Många väljer oss för våra egna erfarenheter av att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättningar. Vi vet vad det handlar om, vilka hinder du möter i vardagen och vad du förväntas orka med.